egoistiska människor

vi människor har ett val, antingen kan vi tänka på de djur som faktiskt berörs av fyrverkerier, vi kanske kan åtminstone komprimera detta till tolvslaget. jag har själv varit en person som inte förstått problemet men jag ångrar att jag ens tänkt tanken att det är självklart att ni ska skjuta raketer på nyårsafton.

Vad ger det oss rätten att skjuta raketer och smällare under nyår? Det finns människor som varit med om traumatiska händelser som får gåshud vid varje smäll, djur både i naturen och hemma som lider något fruktansvärt.

vad är det för fel på en klassisk rislampa som man sänder upp i himlen? Är en sån mycket mäktigare grej. Stor heder till alla företag som faktiskt lägger pengarna på något viktigare än fyrverkerier ..

Jag har ingen som helst aning om hur Kodjo kommer reagera på fyrverkerier och jag hoppas verkligen att folk har vett att vänta tills tolv, så jag iallafall hinner gå en kissrunda innan det börjar lysa upp på himlen. Lillgrisen kanske inte bryr sig alls. Men det spelar inge roll, för vissa hundar/katter/hästar etcetc mår verkligen skit dåligt av att vi ska få nöjet att skjuta upp saker som lyser upp hela himlen, räcker det inte med blixtarna på himlen under ett åskväder?

Det som retar mig mest är folk som själv har djur (som naturligtvis inte bryr sig) som säger; Mitt djur bryr sig inte, så skjut på! Hur egoistisk får man bli?

Såg på nyhetsmorgon häromdagen och då berättade dom att man sett en ökning på hjärtinfarkter på djur inom en tre veckors period efter fyrverkerierna. Kan säkert hända en människa också? Men enligt vissa är tydligen djuren mindre värd än oss människor.

Jag skulle säga att vi är alla lika värda att gå på denna plats, att må bra och njuta av livet på samma sätt som alla andra.

 

MEN JAG SKA INTE TA BORT ERT ROLIGA, men snälla skjut inte före kl 00.
Det lilla tycker jag att ni kan respektera trots att ni väljer att bara tänka på ert egna nöje. Tänk om ni la pengarna på något roligare för er; en resa, en biljett till nära och kära eller en riktigt god middag med den du tycker om. Det minnet sitter nog fast längre än några stänk på himlen.. Det brukar inte vara så fränt om man inte betalat tusentalskronor.

 

nu har jag varit bitter en stund, så tack för mig.

och GOTT NYTT ÅR RARINGAR.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *