Grottmänniskor

Något som säkert många fler än jag är med om dagligen är: att bli nedvärderad för man råkar vara en kvinna i en manlig bransch.

Jag har jobbat inom sportbranschen i många år, och jag vallar mina längdskidor själv med gott resultat. Men trots detta, trots att det är jag som står där i just den butiken så vill vissa män inte ens prata med en utan ber om att få prata med en man. Som att jag inte är tillräckligt duktig, jag har inte ens fått öppna min mun. Hur kan man döma en tjejs kunskaper innan man ens pratat med dom?

”Hej, vill ni lämna in era skidor för vallning?” Av den meningen så kan man tydligen tolka att jag inte kan ett skit. Jag kan nog mer än du iallafall.

Är jag osäker så säger jag det, men jag kan mer än du tror.

Det är tack vare er grottmänniskor som inte tror att en tjej kan något som gör en osäker på sina kunskaper trots att man är duktig.

Men en sak har jag lärt mig, dom går inte att motbevisa utan det är bara att låta dom prata med en manlig kollega, dock borde den manliga kollegan lyfta fram sin kvinnliga och påtala att hon är minst lika duktig.

Lita på att företag har utbildat sin personal och att dom har kunskapen som behövs. Annars kan jag lova att en ärlig person erkänner att man inte vet.

2 comments

  1. Karolina says:

    Säger bara en massa om den som sa det och INGET om dig! Stå på dig? Tyvärr är väl inte den sista idioten född än… Kram?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *